Hrvatski radio

Radio Knin

12:35 / 30.07.2018.

Autor: Vesna Jašek

Izgradnja reciklažnog dvorišta u Kninu

Izgradnja reciklažnog dvorišta u Kninu

Izgradnja reciklažnog dvorišta u Kninu

Foto: - / -

U Kninu je danas održana početna konferencija u sklopu koje je prezentiran projekt Izgradnja reciklažnog dvorišta Knin. Riječ je o projektu čija je vrijednost nešto veća od 2 milijuna i 231 tisuću kuna, najveći dio novca su bespovratna sredstva EU.

Europa je osigurala  gotovo milijun i 700 tisuća kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i grad Knin podmirili su ostatak novca.

Lokacija reciklažnog dvorišta je na ulazu u poduzetničku zonu Preparandija, Sinjska vesta b.b. , a građanima će biti dostupno tijekom cijele godine tijekom radnog vremena. Osobe s invaliditetom, moći će ga koristiti bez ograničen. Otpad će se od građana preuzimati besplatno.

Ugovor o početku radova potpisali su danas gradonačelnik Knina Marko Jelić, u ime izvođača radova tvrtke Graditelj svratišta doo iz Zagreba, tehnički direktor Zdenko Hrženjak. Istodobno gradonačelnik Jelić potpisao je i ugovor s Ratkom Mustićem iz tvrtke Akvedukt doo iz Splita, koja će provoditi nadzor građenja.

Današnju konferenciju organizirala je Ekološka udruga Krka Knin, koja već od rujna kreće s provedbom edukacije za građane, odnosno svim informativno obrazovnim aktivnostima u sklopu projekta.

Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta trebali bi početi u siječnju iduće godine, a nakon što završe, njime će upravljati tvrtka Čistoća i zelenilo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.