Hrvatski radio

Radio Knin

Izvješće sa sjednice Gradskog vijeća Grada Knina

26.07.2016.

13:06

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradski vijećnici Grada Knina potvrdili su nove stare ravnatelje Pučkog otvorenog učilišta i Narodne knjižnice, a gradonačelnik Nikola Blažević izvijestio ih je o svom radu za razdoblje siječanj - lipanj 2016.

Prvi čovjek grada Nikola Blažević potvrdio je izvršenje planiranih aktivnosti tijekom prvih šest mjeseci i posebno istaknuo projekt integralne regeneracije u kojem Knin treba u idućem razdoblju povući 25 milijuna eura iz EU fondova.

Osim ovoga, prihvaćen je i projekt Interpretacijski centar hrvatske prošlosti i budućnosti, uz sufinanciranje Ministarstva turizma s nešto više od 300 tisuća kuna. A realizacija se očekuje do kraja godine.
Gradska uprava u ovoj godini očekuje otvaranje Studentskog doma. Traje natječaj za njegovo opremanje, a potrebnih 4 milijuna kuna osigurano je potporom Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. U taj prostor uselit će i Narodna knjižnica Knin.

Pri samom kraju je i IPA projekt izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže. Uklanjaju se nedostaci, očekuje se skoro puštanje u probni rad, te završetak projekta do kraja godine.
Već duže vrijeme u realizaciji je saniranje odlagališta otpada Mala Promina i reciklažno dvorište, a planira se i uređenje nekih ulica.

Izrađena je projektna dokumentacija za uređenje odvojka Ulice Ante Anića u Vrpolju, odvojka Gotovčeve ulice, odvojka Tomislavove ulice od kućnog broja 230 - 240 te Defilipisove, Kovačićeve i Katićeve ulice.
U drugoj polovici godine očekuje se sanacija mosta na Butižnici i Marčinkovcu i Atlagića mosta, uređenje Trga Oluje te nogostupa i kolnika u Ulici 4. gardijske brigade od HEP-a do Kninjanke.

Kninski gradski vijećnici danas su potvrdili imenovanje Mate Milanovića za ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta i Kornelije Belak za ravnateljicu Narodne knjižnice i za sljedeći četverogodišnji mandat, te dali suglasnost za nabavu lož ulja za potrebe Dječjeg vrtića Cvrčak.

Vijećnika Antu Nadomira Tadića Šutru zanimalo je zašto je u vrijeme pripreme dokumentacije za upis na fakultete, javni bilježnik na godišnjem odmoru i je li u Kninu dovoljan samo jedan. Gradonačelnik se pozvao na zakon kojim je predviđen 1 javni bilježnik na 15 tisuća stanovnika.
Drugo pitanje istog vijećnika, na koje je tražio pismeni odgovor, odnosilo se na polukugle duž ulice 7. gardijske brigade, odnosno jesu li ispravno postavljene da onemoguće parkiranje, ali da ne ometaju vožnju.

Vijećnik Robert Marić pitao je za financijsku potporu organizaciji obilježavanja 21. obljetnice VRO Oluja.
Poznato je da je imenovan organizacijski odbor u kojem su predstavnici tri ministarstva – obrane, MUP-a i branitelja, Ureda predsjednice, Sabora, grada Knina i HRT-a. Gradonačelnik je odgovorio: "U odnosu na prošlu godinu, kada smo većinu toga morali napraviti sami, i u operativnom i u financijskom smislu, ove godine doista imamo bolji i kvalitetniji tretman. Naš glas se čuje, naše potrebe se prepoznaju."

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.