Hrvatski radio

Radio Knin

Izvješće sa sjednice Gradskog vijeća Grada Knina

16.07.2020.

16:41

Autor: Nives Hladnić

Izvješće sa sjednice Gradskog vijeća Grada Knina

Izvješće sa sjednice Gradskog vijeća Grada Knina

Foto: - / -

Nije usvojen zapisnik s prošle sjednice, nije prihvaćeno imenovanje ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta. Bez puno riječi, sjednica je održana pod zaštitnim maskama, vijećnici su glasali elektroničkim putem.

Samo dvije točke Dnevnog reda vijećnici su "odradili" za nepunih 20 minuta, bez rasprave. 

Klub HDZ-a, na početku, nije podržao Zapisnik s prošle sjednice, pridružila se i vijećnica Marina Krvavica s Liste grupe birača. Zapisnik su ocijenili manjkavim i neistinitim. S 5 glasova za, 5 protiv i 1 suzdržanim, Zapisnik nije usvojen.

Prva točka Dnevnog reda odnosila se na imenovanje ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Knin. Jedina pristigla prijava na natječaj za ravnatelja bila je ona dugogodišnje djelatnice Učilišta Sandre Žulj Cigić. 5 vijećnika glasalo je za, 6 je bilo suzdržanih i to 4 HDZ-ova vijećnika, vijećnica Marija Čurić iz MOST-a i vijećnica Marina Krvavica s Liste grupe birača. Točka nije usvojena.

Vijećnička pitanja, kao drugu točku Dnevnog reda, iskoristila je vijećnica Marina Krvavica i iznijela dva upita na zamolbu građana. Riječ je o rupi na cesti u prolazu iz Tomislavove ulice prema Masleničkoj i o glasnoj glazbi u jednom ugostiteljskom objektu. Za prvi problem gradonačelnik Marko Jelić kazao je da će se napraviti što je potrebno. Za drugi je Ivica Brčina iz Gradske uprave uputio predstavnika stanara zgrade u čijem prizemlju je spomenuti kafić da problem prijavi putem aplikacije e-komunalni redar. "Komunalna služba će sukladno nadležnosti poduzeti mjere, a za sve što nije u njihovoj nadležnosti izvijestit će nadležne inspekcije", kazao je Brčina.  

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.