Hrvatski radio

Radio Knin

11:27 / 08.06.2022.

Autor: Radio Knin

Javni poziv studentima za sufinanciranje prijevoza vlakom

Hrvatska željeznica

Hrvatska željeznica

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Na službenim stranicama Šibensko-kninske županije objavljen je ponovljeni Javni poziv redovitim studentima s područja Šibensko-kninske županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza vlakom za 2022. godinu.

Financijska sredstva koja se dodjeljuju putem ovog Javnog poziva odnose se na sufinanciranje prijevoza vlakom redovitim studentima koji imaju prebivalište u Šibensko-kninskoj županiji od mjesta stanovanja do mjesta studiranja u Republici Hrvatskoj za razdoblje lipanj-srpanj 2022. godine.

Ponovljeni Javni poziv za akad. god. 2021./2022. otvoren je do 30. lipnja 2022. godine, odnosno do utroška financijskih sredstava. Prije početka sljedeće akademske godine bit će raspisan novi Javni poziv.

Ovom mjerom redoviti studenti koji studiraju na području Šibensko-kninske županije imaju pravo na 50% sufinanciranja redovne prijevozne cijene za mjesečna putovanja prema cijeni prijevoznika koje vrijede na dan kupnje mjesečne prijevozne karte, dok redoviti studenti koji studiraju na područjima ostalih županija imaju pravo na 50% sufinanciranja iznosa karte za četiri jednosmjerne ili dvije povratne karte mjesečno prema cijenama koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.