Hrvatski radio

Radio Knin

Jedna novooboljela osoba u Šibensko-kninskoj županiji

16.04.2020.

10:54

Autor: Lidija Grubišić

Jedna novooboljela osoba u Šibensko-kninskoj županiji

Jedna novooboljela osoba u Šibensko-kninskoj županiji

Foto: - / -

Od jutros (četvrtak) pristiglih nalaza, jedna je osoba pozitivna na koronavirus, tako da je ukupan broj oboljelih na području Šibensko-kninske županije 80. Riječ je o osobi s područja Općine Ružić, a epidemiološka obrada je u tijeku, priopćio je Stožer civilne zaštite ŠKŽ.

U priopćenju nadalje stoji:

"Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Jedan je pacijent otpušten na kućnu njegu, a dva su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od počeka epidemije do danas imamo 16 ozdravljenih osoba.

 

Pod mjerama zdravstvenog nadzora  je 494 osoba, od čega je 340 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 410 osoba. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da je jedna osoba kršila navedenu mjeru.

 

Broj oboljelih se nasreću smanjuje, zahvaljujući savjesnosti svih naših građana. I dalje  apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite RH, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.