Hrvatski radio

Radio Knin

Kaznena prijava protiv 33-godišnjaka, odgovorne osobe splitskog Cestara

31.12.2012.

12:35

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu policija će podnijeti kaznenu prijavu  protiv 33-godišnjaka kao odgovorne osobe tvrtke iz Solina, osumnjičenim za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom oštećenje zaštitnih naprava na radu. Prilikom izvođenja građevinskih radova u Resičinoj ulici u Kninu, osumnjičeni  nije postavio odgovarajuće zaštitne naprave kako bi se spriječilo prometovanje tom ulicom, što je za posljedicu imalo smrt 27-godišnjeg Josipa Duvančića iz Promine i ozljeđivanje maloljetnika, pokazalo je kriminalističko istraživanje.

Naime, nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima, 7. studenog, kada su poginuli Duvančić i maloljetni suvozač vozilom upali u iskopanu rupu u po cijeloj širini ceste, neoznačenu prometnom signalizacijom koja bi ukazivala na izvođenje radova. Inače, izvođač radova je splitska tvrtka Cestar protiv koje će također biti podnijeta kaznena prijava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.