Hrvatski radio

Radio Knin

Knin će dobiti dvije nove ulice

22.05.2015.

15:55

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dovršetkom Novog centra,Knin će dobiti dvije nove ulice- Ulicu Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta i Ulicu 72.bojne Vojne policije.

Ulica GVHKZ ide od ulice IV. Gardijske brigade, Getaldićevom ulicom, prvo skretanje lijevo u dužini 138 metara, dok je ulica 72. bojne Vojne policije drugo skretanje lijevo u dužini od 125 metara, stoji u objašnjenju dopune Odluke o određivanju imena ulica i trgova na području Grada Knina.

Prema detaljnom planu uređenja Novog centra, ulica GVHKZ prolazi između tamošnjeg trgovačkog centra i novih stambenih zgrada koje su u završnoj fazi gradnje.

Ulica 72. bojne Vojne policije prolazi ispred dvije stambene zgrade u izgradnji. Naime, Udruga branitelja veterana Vojne policije obratila se Gradu sa zamolbom da jedna ulica u gradu Kninu nosi njezino ime. Grad je zamolbu uvažio imajući prije svega  u vidu činjenicu da su pripadnici ove bojne za vrijeme VRO "Oluje" među prvima ušli u Knin, da je od 5. kolovoza 1995. udruga u Kninu stalno stacionirana  kao i činjenicu da je tijekom Domovinsko rata život izgubilo 13 pripadnika 72. bojne Vojne policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.