Hrvatski radio

Radio Knin

Knin danas posjetilo 1200 lovaca

03.11.2018.

14:00

Autor: Vesna Jašek

Knin danas posjetilo  1200 lovaca

Knin danas posjetilo 1200 lovaca

Foto: - / -

U Kninu se danas okupilo oko tisuću i 200 lovaca, kako bi zajedno proslavili blagdan svojega zaštitnika, svetoga Huberta, ali i doznali koje mogućnosti nudi Knin za bavljenje lovnim turizmom. Ovo je deveta proslava koju organizira Hrvatski lovački savez, prva u Šibensko kninskoj županiji.

 Hrvatska ima 1072 lovišta i oko 80 tisuća lovaca, kojima glavni cilj nije ustrijeliti životinju, nego paziti na ravnotežu u prirodi, brinuti da divljač ima dovoljno hrane i vode, odstrel je na kraju svega toga, isticali su danas lovci u Kninu.

Kninska lovačka udruga Dinara, koja uskoro obilježava 120 godina postojanja, gospodari sa 4 lovišta površine 500 četvornih kilometara. Zbog raznovrsne divljači, veliki je mamac za lovce, rekao je gradonačelnik, i sam lovac, Marko Jelić, svjestan da ovdje imamo velike mogućnosti za razvoj lovnog turizma.

Upravo je zato, na poticaj predsjednika županijskog Lovačkog Saveza Nediljka Dujića, ovogodišnja proslava organizirana u Kninu.

 Proslava je bila i prilika da se progovori o problemima- najveći je što lovačke udruge moraju plaćati odštetu za nalet vozila na divljač, no upravo doneseni Zakon o lovstvu, istaknuo je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak, među ostalima rješava i taj problem.

Nakon polaganja vijenca kod spomenika Pobjedi, lovci su nazočili misi koju je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić, a boravak u Kninu završili zajedničkim druženjem i snimanjem milenijske fotografije.

 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.