Hrvatski radio

Radio Knin

Kninska bolnica dobila donaciju vrijednu 110 000 kuna

28.02.2019.

13:42

Autor: Lidija Grubišić

Kninska bolnica dobila donaciju vrijednu 110 000 kuna

Kninska bolnica dobila donaciju vrijednu 110 000 kuna

Foto: - / -

Opća i veteranska bolnica "Hrvatski ponos" Knin dobila je vrijednu donaciju od tvrtke DM u iznosu od 109. 808 kuna. Ovim je novcima kupljeno osam novih infuzijskih pumpi i sedam stalaka za infuziju koji će se koristiti u kroničnoj respiratornoj jedinici.

Ravnateljica bolnice dr. Kristina Bitunjac ističe je da riječ o vrlo vrijednoj aparaturi koja u točno određeno vrijeme bolesniku pušta određenu količinu lijeka. U respiratornoj jedinici ima sedam kreveta, dakle za svaki krevet nabavljen je infuzijski stalak . Tu su smješteni teški bolesnici koji zahtjevaju mehaničku ventilaciju , tj. aparat pluća koji će disati umjesto njih. Riječ je najčešće o neurološkim pacijentima koji su doživjeli moždani udar, neurokirurškim pacijentima nakon operacija trauma glave kao i o bolesnicima koji imaju uređene mišićne bolesti . Stoga će infuzijske pumpe i stalci koje je DM donirao bolnici značajno doprinijeti kvalitetnoj njezi pacijenata.

Donacijama za opremanje prostora i nabavu opreme, u posljednjih pola godine,  DM je podržao rad pet zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, istaknuo je Dario Klemar, član Uprave DM-a u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.