Hrvatski radio

Radio Knin

Kninska bolnica neće postati covid bolnica

29.10.2020.

09:31

Autor: Nives Hladnić

Kninska bolnica neće postati covid bolnica

Kninska bolnica neće postati covid bolnica

Foto: - / -

Kninska bolnica spremna je zbrinuti 15 do 20 covid-pacijenata s blažom ili srednje teškom kliničkom slikom, sukladno naputku Ministarstva zdravlja svim bolnicama u zemlji da povećaju kapacitete za liječenje takvih pacijenata.

HINA je jučer objavila vijest kako bi Opća i veteranska bolnica Hrvatski ponos u Kninu​, zajedno s Bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Biokovka u Makarskoj, mogla sudjelovati u zbrinjavanju covid-bolesnika s područja  Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

Gostujući u našoj emisiji "Govorimo o zdravlju i zdravstvu", ravnateljica OVB Hrvatski ponos dr. Tatijana Šipalo Lilić kazala je da su sve bolnice dobile naputak Ministarstva da povećaju kapacitete za liječenje pacijenata oboljelih od COVID-19.
Svaki Odjel već je imao odgovarajući prostor za izolaciju pacijenta unutar samog odjela, podsjetila je ravnateljica i dodala da će se sada kapaciteti malo povećati.

"S obzirom da ustanova ima četiri kata, mi smo izmjestili odjele i oslobodili jedno krilo, praktički jedan cijeli odjel. U stanju smo zbrinuti 15 do 20 pacijenata, naravno, onih koji imaju blažu ili srednje tešku kliničku sliku.", zaključila je ravnateljica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.