Hrvatski radio

Radio Knin

Kninska projekcija filma "Glavu dole, ruke na leđa"

23.02.2019.

20:49

Autor: Nives Hladnić

Kninska projekcija filma "Glavu dole, ruke na leđa"

Kninska projekcija filma "Glavu dole, ruke na leđa"

Foto: - / -

Ovaj potresni film prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja hrvatskih branitelja i civila u Vukovaru, te njihova odvođenja, mučenja i ubijanja u srpskim koncentracijskim logorima. 27 godina je prošlo, a za te zločine nitko nije odgovarao!

"Nemamo namjeru prenositi vam tu tugu. Međutim, poanta ovog filma je da nakon 27 godina nitko za ovo nije odgovarao. U ovoj državi, ovakve priče ni jednu Vladu nisu zanimale, vjerojatno ni neće. Nas je svaki dan sve manje i ovaj film je dobar zato što će ostati u povijesti ovog naroda da se vidi kakvo je zlo počinjeno i da jednostavno, nitko nije odgovarao za ovo. Na žalost, ni ministarstvo financija ni ministarstvo kulture nije prepoznalo, nije nam htjelo pomoći.", kazao je nakon projekcije Predrag Mišić Peđa, vukovarski branitelj, jedan od onih koji su preživjeli 269 dana zvjerske torture u srpskim logorima u  Stajićevu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Beogradu.

Poslušajte razgovor s Predragom Mišićem Peđom:

 

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.