Hrvatski radio

Radio Knin

Kninski "Doručak s hrvatskih farmi"

09.05.2017.

15:38

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proizvodi s hrvatskih farmi su svježi, dostupni i kvalitetni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje. Zato kupovinom proizvoda s hrvatskih farmi utječemo na vlastitu prehranu, ali i razvoj naše poljoprivrede. To je cilj i poruka projekta Doručak s hrvatskih farmi, koji je predstavljen na tvrđavi.

Na kninskom doručku s hrvatskih farmi izloženi su tradicionalni domaći proizvodi. Najviše ih je bilo iz Šibensko-kninske županije, kao što je autentična i raznovrsna ponuda Poljoprivredne zadruge Primošten Burni. Iz Prvić Luke stigli su izvrsni morski specijaliteti zadruge Faust Vrančić, a njihove proizvode predstavio je Ivan Nimac, ujedno i predsjednik klastera Hrvatski otočni proizvod.

Posjetitelji su bili izuzetno zadovoljni kvalitetom i okusom izloženih delicija.

Dopustili smo uvoz svega i svačega, a to što Hrvati jedu, to se do prije par mjeseci nitko nije pitao. Mi to sada pokušavamo promijeniti, rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Na kninskom Doručku s hrvatskih farmi, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, predstavljajući sustav označavanja stočarskih proizvoda, naglasio je kako kupovinom proizvoda s domaćih farmi doprinosimo i razvoju hrvatske poljoprivrede.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.