Hrvatski radio

Radio Knin

Kninski ekolozi predstavili projekt "Eko društveni poduzetnici"

10.11.2020.

15:12

Autor: Lidija Grubišić

Kninski ekolozi predstavili projekt "Eko društveni poduzetnici"

Kninski ekolozi predstavili projekt "Eko društveni poduzetnici"

Foto: - / -

Ekološka udruga Krka i Marunuša j.d.o.o predstavili su na početnoj konferenciji „Eko društveni poduzetnici”. Ukupna vrijednost je 1.145.410,00 kuna, a 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je stvoriti preduvjete za održivi razvoj ruralnih sredina.

Kako je pojasnio voditelj projekta Dimitrije Dujmović, ciljna skupina projekta su zaposlene i nezaposlene osobe -članovi Ekološke udruge Krka i poduzeća Marunuša koji će se baviti gospodarskom djelatnošću u skladu s načelima društvenog poduzetništva. Projekt obuhvaća nekoliko elemenata , od izrade poslovnog i marketinškog plana , nabave opreme, izrade turističkih paketa do besplatnog korištenja usluga za socijalno osjetljive skupine . Naime, te će usluge moći koristiti sve nezaposlene osobe s područja Knina i to dva puta tjedno kroz 18 mjeseci .
Projekt traje do ožujka 2023. godine, no cilj je po njegovu isteku i dalje raditi na društvenom poduzetništvu, poruka je s početne konferencije održane u studentskom domu fra Lujo Marun. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.