Hrvatski radio

Radio Knin

Kninsko Veleučilište proslavilo 12.obljetnicu

12.06.2017.

16:43

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veleučilište Marko Marulić u Kninu, danas je svečano proslavilo 12-tu obljetnicu svojega osnutka. Temeljna zadaća veleučilišta u proteklom razdoblju bila je obrazovanje stručnjaka usmjerenih prema praksi, istaknula je u pozdravnom govoru dekanica Veleučilišta Lovorka Blažević.

Među brojnim projektima, dekanica je  istaknula Inovacijsko središte, koje je Ministarstvo znanosti uvrstilo na indikatvnu listu.

Bivši dekan kninskoga Veleučilišta, a sada gradonačelnik, Marko Jelić, i tada i danas, rekao je, najvažnijim smatra upravo projekt Inovacijskog središta, te vjeruje da će se on uskoro realizirati.

Mnogo je ljudi u proteklih 12 godina dalo svoj doprinos kako bismo danas imali ovu vrijednu obrazovnu ustanovu, a to očekujem i nadalje, naglasio je šibensko kninski dožupan Nikola Blažević, poručivši da na tome moraju raditi svi zajedno.

Veleučilište ostvaruje svoju zadaću u obrazovanju mladih stručnjaka na svih 5 stručnih i jednom specijalističkom stručnom studiju,

Samo ove akademske godine Veleučilište je upisalo 420 studenata, promovirana su 53 stručna prvostupnika i 20 stručnih specijalista. Usto, ustanova je od ove akademske godine bogatija za tri doktorice znanosti, pa ih je sada ukupno 11.

Studentski dom Fra Lujo Marun, koji je svoje prve stanare primio u travnju, zalog je opstanka razvoja Veleučilišta.

Grad i županija, obećali su danas njihovi predsatavnici, i na dalje će pomagati u realizaciji svih projekata. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.