Hrvatski radio

Radio Knin

Knjižnica predstavila rezultate projekta o digitalnoj pismenosti

16.07.2021.

14:18

Autor: Vesna Jašek

Knjižnica predstavila rezultate projekta o digitalnoj pismenosti

Knjižnica predstavila rezultate projekta o digitalnoj pismenosti

Foto: - / -

Narodna knjižnica Knin predstavila je danas rezultate projekta Razvoj digitalne, informatičke i medijske pismenosti u Kninu, kojega je provodila zadnjih godinu i pol dana. Projekt je vrijedan malo manje od 637 milijuna kuna i u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta bio je doprinijeti ostvarenju većih mogućnosti za zapošljavanje nezaposlenih i mladih osoba kroz razvoj digitalne, informatičke i medijske pismenosti.

Projekt je obuhvatio 30-tak mladih ljudi, i 10 nezaposlenih osoba. Oni su kroz predavanja radionice, okrugle stolove, info kampanju stjecali znanja i vještine koje do tada nisu imali.

Veliki izazov tijekom provedbe projekta bila je pojava koronavirusa, no i te su se poteškoće uspjele prevladati, a pomoć su pružile razne uduruge civilnoga društva kao i grad Knin.

Tijekom projekta provedene su tri radionice - „Digitalna pismenost”, „Budi kreativan”, „E-životopis”, te okrugli stol i razna predavanja.

Kako bi se projekt mogao provoditi Knjižnica je opremljena računalnom i drugom multimedijskom opremom, koja će se koristiti i u redovitom radu, te projektima koji predstoje.

Digitalni napredak svakako ostaje u fokusu interesa kninske knjižnice, naglasila je danas voditeljica projekta Ana Šimić Sunko:

Ana Šimić Sunko

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.