Hrvatski radio

Radio Knin

Koliko je ljudi stambeno zbrinuto s Liste prvenstva?

04.05.2015.

16:21

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Priopćenje Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina

"Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje prije mjesec dana je ,po  treći put , objavio Listu prvenstva za stambeno zbrinjavanje na području posebne državne skrbi. No, svaki put na listi se nalaze iste osobe koje treću godinu za redom,za istu stvar, moraju ispunjavati i plaćati različite formulare. Pitamo se onda  je li to lista za stambeno (ne)zbrinjavanje" , ističe se  u priopćenju Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina.

Predsjedavajući Koordinacije, Tomislav Čolak proziva Državni ured zbog neučinkovitosti jer se, kaže, na Listi nalazi više od 300 obitelji s oko tisuću članova, među kojima i znatan broj hrvatskih branitelja, a u zadnje tri godine nisu zbrinuti ni oni koji su pri samom vrhu liste. Čolak se pita za koga se grade nove stambene zgrade i otkupljuju kuće i stanovi te poziva mjerodavne iz Državnog ureda da javnosti objavi koliko je obitelji s Liste prvenstva doista  stambeno zbrinuto u posljednje tri godine i koliko obitelji kani zbrinuti s Liste prvenstva za 2015. Neshvatljivo je, poručuje, da u Kninu ima više od  osam tisuća stambenih jedinica,a preko 300 obitelji još uvijek nema stalni krov nad glavom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.