Hrvatski radio

Radio Knin

13:24 / 19.06.2013.

Autor: Ivan Zadro

Konstituirano Gradsko vijeće grada Knina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je HDZ-ov Marinko Tokmakčija

Dilema oko izbora predsjednika i potpredsjednika nije bilo jer HDZ s deset od 17 vijećnika ima većinu. Za predsjednika je izabran HDZ-ov Marinko Tokmakčija, privatni poduzetnik,  po struci strojarski tehničar, za potpredsjednika također HDZ-ovac Oliver Ojdanić dok je drugi iz reda predstavničke manjine- SDSS-a Ratko Vujnović. A evo tko će iduće četiri godine donositi važne odluke za grad i građane Knina.

10 je vijećnika HDZ-a: Marinko Tokmakčija, Maja Deronja, Dragan Matić, Mijat Hrnjak, Ana Šimić, Ivan Uzun, Robert Marić, Oliver Ojdanić, Ante Nadomir Tadić Šutra i Marko Jelić.

SDSS je dao četiri vijećnika: Radojku Manojlović, Jovanku Ilić, Ratka Vujnovića i Jovu Jankelića.

Nakon 12 godina SDP ima svoje vijećnike u kninskom parlamentu i to Mirka Antunovića i Ninoslava Majera.

Mandat je ponovno pripao nezavisnoj vijećnici Vedrani Požar. 

Predsjednik Gradskog vijeća, Tokmakčija ističe kako se nada da će ovu dužnost obavljati časno i profesionalno, a to će moći, kaže, samo zajedničkom suradnjom i uzajamnim povjerenjem.

Uz gradske vijećnike danas su prisegnuli i gradonačelnica Josipa Rimac i njezini zamjenici Nikola Blažević i Slaven Ivić, te Željko Džepina koji je izabran iz reda srpske manjine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.