Hrvatski radio

Radio Knin

Kostituirano kninsko Gradsko vijeće - novi predsjednik Dragan Miličević

15.06.2021.

20:47

Autor: Dragan Gligora

Kostituirano kninsko Gradsko vijeće - novi predsjednik Dragan Miličević

Kostituirano kninsko Gradsko vijeće - novi predsjednik Dragan Miličević

Foto: - / -

Konstituirano je kninsko Gradsko vijeće. Za predsjednika je jednoglasno izabran Dragan Miličević s Kandidacijske liste grupe građana nositelja Marka Jelića, a potpredsjednice su Ana Marić iz HDZ-a i Anja Šimpraga iz SDSS-a.

Novi predsjednik Gradskog vijeća Dragan Miličević u svom prvom obraćanju rekao je kako je poštivanje prava svakog čovjeka važan preduvjet za društveni i gospodarski razvoj grada; uz poticanje kreativnosti i poduzetništva, u težnji prema općem dobru. Miličević je istaknuo da će ga u radu voditi politika koju je nazvao politikom ljubavi:

"Pojedinac može pomoći jednoj osobi u nevolji, ali kada se udruži s drugima kako bi pokrenuli društveni proces - bratstva i pravde za sve. To je za mene politika, politika ljubavi naspram politike korupcije, nepotizma i egocentrizma."

Nakon svečane prisege vijećnika, prisegu su dali gradonačelnik Marijo Ćaćić i njegovi zamjenici - Kristina Perić i Željko Džepina. Ćaćić je naglasio kako su izbori iza nas. Tek sada treba zasukati rukave i prionuti poslu. Zato je pozvao i vijećnike i građane na suradnju. 

Svi vijećnici HDZ-a odbili su na početku voditi sjednicu do izbora novog predsjednika. Na taj su način izrazili negodovanje time što nijedan njihov član nije ušao u radna tijela Gradskog vijeća. U novom sazivu Gradskog vijeća Kandidacijska lista grupe građana nositelja Marka Jelića ima šest vijećnika, a s dvoje članova SDSS-a čini većinu, jer su se pri glasovanju nastupali zajedno, kao svojevrsni koalicijski partneri. Šest vijećnika imat će i HDZ, a Most jednog vijećnika.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.