Hrvatski radio

Radio Knin

Maturanti proslavljaju završetak srednje škole

17.05.2016.

14:41

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Maturanti danas završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje. 230 učenika kninskih srednjih škola svoju je norijadu započelo mirnim okupljanjem, a završilo zabavom koju su priredili u dvorištu ispred škole. Dvoje hospitalizirano zbog alkohola.

Maturanti dana slave završetak srednjoškolskog obrazovanja. Ove godine nije bilo mimohoda ni organizirane proslave u gradu, već su sami organizirali zabavan program ispred škole. Neki od njih prisjetili su se školskih dana koji su već iza njih.

Današnje veselje maturantima nisu pokvarila razmišljanja o neizvjesnoj budućnosti, ali neki od njih već su odabrali hoće li potražiti posao ili ići na fakultet.

Profesori imaju samo riječi hvale za svoje, sada već bivše učenike. Inženjer Momir Ražnjević i fra Ivan Lukač.

Ravnatelj srednje strukovne škole kralja Zvonimira Stipe Djaković kaže da je broj maturanata nešto manji nego prijašnjih godina, a boji se da će taj broj i dalje padati.

Maturanti još uvijek slave završetak školovanja, no neki su posegnuli i za alkoholom, pa ih je i dvoje hospitalizirano u kninskoj bolnici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.