Hrvatski radio

Radio Knin

Maturanti slave završetak srednje škole

20.05.2015.

13:38

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Maturanti danas završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje. 237 učenika kninskih srednjih škola svoju je norijadu započelo veselim mimohodom kroz grad, a završava zabavom koja je za njih priređena na Dinarinom igralištu.

Maturanti dana slave završetak srednjoškolskog obrazovanja. Okupljeni ispred škole jutros su mirno i pristojno čekali da krenu u mimohod gradom. 

Današnje veselje maturantima nisu pokvarila razmišljanja o neizvjesnoj budućnosti, ali neki od njih već su odabrali hoće li potražiti posao ili ići na fakultet.

Je li to bilo samo kurtoazno ili ne, ali profesori imaju samo riječi hvale za svoje, sada već bivše učenike, kao što je profesorica hrvatskog Dolores Zelić i razrednik 4. d Mate Pehar:

Ravnatelj srednje strukovne škole kralja Zvonimira Stipe Djaković kaže da je broj maturanata nešto manji nego prijašnjih godina, a boji se da će taj broj i dalje padati. Maturantima je poželio sreću u nastavku školovanja ili traženju posla.

Maturanti još uvijek slave završetak školovanja, za sada bez ozbiljnijih incidenata, već početkom lipnja većinu čeka državna matura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.