Hrvatski radio

Radio Knin

Milanović i Medved na proslavi 138.obljetnice općine Promina

23.07.2021.

15:49

Autor: Vesna Jašek

Milanović i Medved na proslavi 138.obljetnice općine Promina

Milanović i Medved na proslavi 138.obljetnice općine Promina

Foto: - / -

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, boravili su danas na području općine Promina, koja slavi 138. obljetnicu utemeljenja i Spomendan poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata.

Predsjednik Milanović i ministar Medved, zajedno sa svojim domaćina šibensko kninskim županom Markom Jelićem i načelnikom općine Promina Tihomirom Budankom,  položili su vijence i zapalili svijeće za 23 branitelja i 40 civila prominskoga kraja stradalih u Domovinskom ratu, te obišli Spomen sobu.

Predsjednik Milanović je naglasio kako su ti ljudi ubijeni na kućnom pragu, te da kao čovjek i predsjednik očekuje empatiju od predstavnika srpske zajednice u Hrvatskoj.

Ministar Tomo Medved pozvao je sve na zajedništvo i stvaranja ozračja u kojemu će branitelji i stradalnici biti vrednovani na odgovarajući način, jer se upravo zbog toga donosi Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata.

Pozdravljajući svoje goste, načelnik općine Promina, Tihomir Budanko, podsjetio je na povijest općine, naglasivši da je tu prije rata živjelo 2300 ljudi, na popisu 2011. godine taj je broj pao na 1100, a danas u Promini živi nešto ispod tisuću osoba.

Proslava u povodu 138. obljetnice utemeljenja općine Promina, počela je u prošlu subotu, a završava u nedjelju.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.