Hrvatski radio

Radio Knin

Ministar Tolušić i pročelnik Mažar posjetili Knin

04.04.2016.

18:40

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Knin je jedan od gradova koji ima spremne projekte za EU fondove. Problemi su se gomilali godinama, a sada je vrijeme za ozbiljan razvoj grada, uz pomoć EU fondova, poručio je iz Knina ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Knin ima puno spremnih projekata, a najveća priča sigurno je 24 milijuna eura iz EU fondova za obnovu i razvoj stare gradske jezgre i Tvrđave. Novci su na raspolaganju od ove godine i to će donijeti ozbiljan razvoj grada, izjavio je ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić. 

Nastavit će se i obnova zgrada, spremno je Inovacijsko središte, za Studentski dom se također mogu povući europska sredstva.

Kako se Knin godinama muči i sa stambenim zbrinjavanjem, u grad je došao novi predstojnik Ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar. Najavio je neke zakonske izmjene, kako bi se problemi lakše rješavali.

Knin do sada nije dobio priliku koju zaslužuje, složili su se gosti, ali sada je ima. Uz pomoć EU sredstava i spremnih projekata, kažu, trebao bi postati gospodarsko središte.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.