Hrvatski radio

Radio Knin

Ministrica Nada Murganić posjetila Knin

04.04.2017.

17:01

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu radnog posjeta Šibensko kninskoj županiji, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Nada Murganić, boravila je danas u Kninu. Sastala se s predstavnicima grada i ustanova socijalne skrbi.

Nakon radnog sastanka s gradonačelnikom Knina Nikolom Blaževićem i ravnateljima Centra za socijalnu skrb, Crvenog križa i Caritasa, ministrica Murganić posjetila je udrugu invalida sv. Bartolomej. Obišla je zgradu Poludnevnog boravka, koja je još u izgradnji, družila se s korisnicima, te pohvalila rad uduruge rekavši kako je to jedna od najboljih udruga u Hrvatskoj, koja pokriva veliko područje i ima izvrstan stručni kadar. Ministrica je također obećala pomoć u osiguravanju sredstava potrebnih za dovršetak zgrade. Prema riječima direkora udruge Vlade Arežine, da bi se objekat stavio u funkciju, a to se očekuje do kraja godine, potrebno je osigurati još oko pola milijuna kuna.

Udruga trenutno skrbi za 68 korisnika, a završetkom zgrade, bilo bi mjesta za njih stotinjak.

Ministrica Murganić je potom obišla odjel pedijatrije kninske bolnice, posjetila male pacijente, a zatim se uputila u Šibenik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.