Hrvatski radio

Radio Knin

10:57 / 17.09.2019.

Autor: Vesna Jašek

Mirno okupljanje roditelja djece s razvojnim poteškoćama

Mirno okupljanje roditelja djece s razvojnim poteškoćama

Mirno okupljanje roditelja djece s razvojnim poteškoćama

Foto: - / -

Roditelji djece s poteškoćama u razvoju, organizirali su jutros mirno okupljanje ispred OŠ Domovinske zahvalnosti, kako bi upozorili na činjenicu da Ministarstvo obrazovanja kasni s osiguranjem pomoćnika u nastavi.

 

Roditelji naime žele, da njihova djeca već prvoga dana školske godine znaju tko će im pomagati u učenju. To znači da sva potrebna procedura oko djece s teškoćama u razvoju koja idu u školu, treba biti završena do 1. srpnja kako bi djecu na početku školske godine dočekali i pomoćnik u nastavi i sva potrebna pomagala, ali i osiguran prijevoz za sve.

Osim toga neprihvatljivim drže da jedan asistent brine o troje djece, jer je to, istaknula je jutros edukacijska rehabilitatorica Izabela Migić, jednostavno nemoguće.

Potporu roditeljima djece s teškoćama u razvoju pružili su grad Knin, predstavnici škole, građani, prijatelji,  članovi i zaposlenici Udruge osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“.

Poslušajmo što su o ovom problemu jutros rekli roditelji djece s razvojnim poteškoćama, te edukacijska rehabilitatorica Izabela Migić:

Roditelji

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.