Hrvatski radio

Radio Knin

Na brodu se zarazila osoba iz Knina, no nije bilo izloženih kontakata u ŠKŽ

09.05.2020.

10:11

Autor: Lidija Grubišić

Na brodu se zarazila osoba iz Knina, no nije bilo izloženih kontakata u ŠKŽ

Na brodu se zarazila osoba iz Knina, no nije bilo izloženih kontakata u ŠKŽ

Foto: - / -

Na području Šibensko-kninske županije sedmi dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa. Nažalost, u klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ u Zagrebu preminula je pacijentica s područja naše županije, stara 71 godinu, bila je kronični bolesnik i pozitivna na COVID-19.

Ovo je treći slučaj sa smrtnim ishodom osobe oboljele od koronavirusa u našoj županiji.

Jučer je javljeno da je jedan pacijent iz Šibensko-kninske županije pozitivan na koronavirus. Riječ je o pacijentu s prebivalištem na području grada Knina, koji je bio na brodu gdje je bio u kontaktu sa više oboljelih osoba od COVID-19. Po povratku u Hrvatsku je bio u samoizolaciji u Splitu. Splitska epidemiologija ga je vodila pod zdravstvenim nadzorom i tamo su ga testirali, te je nalaz bio pozitivan. Izloženih kontakata u Šibensko-kninskoj županiji nije bilo. 

Do danas, od ukupno 90 oboljelih oporavilo se njih 69.  

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od COVID-19. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC Split i sva tri su na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora su 102 osobe, od čega je 24 kontakt s oboljelim od COVID-19.Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1668 uzoraka. 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske je zaprimljena jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije te je provjerom utvrđeno da je bilo kršenja navedene mjere.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.