Hrvatski radio

Radio Knin

Na rijeci Krki natječu se ribolovci iz Hrvatske, BIH I Srbije

11.08.2018.

11:05

Autor: Lidija Grubišić

Na rijeci Krki natječu se ribolovci iz Hrvatske, BIH I Srbije

Na rijeci Krki natječu se ribolovci iz Hrvatske, BIH I Srbije

Foto: - / -

Športsko ribolovno društvo „Krka“ iz Knina organiziralo je 6. Royal Tenen spin Cup, otvoreno natjecanje u ribolovu na rijeci Krki. Riječ je o međunarodnom natjecanju na kojemu su se uz hrvatske ribolovce okupili i oni iz susjednih zemalja, BIH i Srbije.

Ukupno se natječe 31 ribolovac. Došli su iz raznih krajeva Hrvatske, od Križavaca, Ogulina, Zagreba, do Šibenika.  Svi su se jutros okupili kod ribarske kućice gdje su izvučeni startni brojevi.   Pastrva se lovi u dva sektora na Krki i to  umjetnim mamcima po sistemu ulovi i pusti.

Riječi zahvale svim ribolovcima  uputio  je predsjednik ŠRD „Krka“ Danijel Milinčić , a natjecanje je otvorio gradonačelnik Marko Jelić. Istaknuo je kako je ovo natjecanje izvrsna promidžba Knina, rijeke Krke, našeg ekosustava  i općenito sportskog ribolova. Grad Knin je i pokrovitelj natjecanja.

Sutra će se održati i Junior Royal Tenen spin Cup na kojemu će se okupiti najmlađi ribolovci iz Hrvatske. To je jedino takvo natjecanje u Hrvatskoj na kojemu je ,primjerice, prošle godine sudjelovalo 30 djece iz četiri zemlje.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.