Hrvatski radio

Radio Knin

Na središnjem trgu nije bilo prekršaja, na stadionu NK Dinare zabilježeno deset

06.08.2015.

12:18

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oko 4,30h na putu iz Knina za Oklaj smrtno je stradao 31-godišnji motociklist.

Tijekom održavanja javnog okupljanja povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te obljetnice vojno redarstvene operacije „Oluja“ u Kninu, gdje je jučer, 5. kolovoza, na trgu Ante Starčevića, bilo nazočno oko 25 000 posjetitelja ,nije zabilježeno narušavanje javnog reda i mira, niti su evidentirani prekršaji druge naravi,izvijestila je PU Šibensko-kninska.

         Na koncertu Marka Perkovića Thompsona bilo je ,prema procjenama policije, oko 90 000 posjetitelja, a tom prilikom je, za sada, zabilježeno ukupno 10 prekršaja, od kojih 5 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 2 prekršaja iz   Zakona o javnom okupljanju  i 2 prekršaja iz članka 3 Zakona o suzbijanju i zlouporabi opojnih droga, te jedan prekršaj iz članka 114. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

         Budući da  je ovo javno okupljanje sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima audio-video snimano i fotografirano, pregledom  snimki policija će  utvrditi  postoji li osnovana sumnja da su, osim ovih,  počinjeni i drugi prekršaji, temeljem čega će poduzeti zakonom propisane mjere.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.