Hrvatski radio

Radio Knin

Na Veleučilištu održani stručni skup i izložba sira iz mišine

21.09.2018.

15:50

Autor: Nives Hladnić

Na Veleučilištu održani stručni skup i izložba sira iz mišine

Na Veleučilištu održani stručni skup i izložba sira iz mišine

Foto: - / -

O društvenom i gospodarskom razvoju ruralnih krajeva, izazovima i razvojnim mogućnostima govorilo se u Kninu na međunarodnom znanstveno-stručnom skupu. Mlade moramo zadržati, a sela staviti u funkciju turizma, zaključeno je na konferenciji na kojoj je predstavljen i novi pojam – pametno selo.

Imamo sreću što gostima možemo ponuditi puno više od sunca i mora – naše ruralne krajeve i tradicionalna znanja. Cijenjeni menadžer dr. Damir Mihanović domaćem stanovništvu je poručio.

Sela su nam pusta, moramo zainteresirati mlade da ne odlaze, zaključila je Višnja Krapljan iz Savjetodavne službe, predstavljajući najpopularniju mjeru za mala gospodarstva - mjera 6 je 100 posto sufinancirana iz EU fondova.

Dok svi pričamo o pametnim gradovima, prof. Marija Boban predstavila je novi pojam - pametno selo. Preduvjet je razvoj širokopojasnog interneta.

U sklopu konferencije ocjenjivani su mliječni proizvodi ovoga kraja i održana izložba sira iz mišine, autohtonog proizvoda koji je sve traženiji na turističkom tržištu.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.