Hrvatski radio

Radio Knin

Nacionalni susret nezavisnih u Kninu

06.10.2018.

16:13

Autor: Vesna Jašek

Nacionalni susret nezavisnih u Kninu

Nacionalni susret nezavisnih u Kninu

Foto: - / -

U Kninu je danas održan polugodišnji Nacionalni susret nezavisnih, kojemu je nazočilo više od 50 nezavisnih gradonačelnika i načelnika općina iz cijele Hrvatske. Skup je organizirala, lani osnovana, Udruga nezavisnih.

Na skupu je bio i ministar mora prometa i infrastrukture, Oleg Butković, kojemu su nezavisni čelnici gradova i općina uputili bezbroj pitanja vezanih za probleme svojih sredina, i uglavnom je bila riječ o cestovnoj infrastrukturi. Domaćine je tako zanimalo kada će biti izgrađena brza cesta Knin Šibenik Drniš koja je godinama samo obećanje. Ministar je rekao da se u ovom financijskom razdoblju taj projekt ne može financirati niti iz europskih fondova, a niti iz državnog proračuna.

Udruga nezavisnih nije ideološka nego interesna udruga s ciljem koordinacije malih gradova i općina u kojoj nezavisni obnašaju vlast kako bi se međusobno razmijenili ideje i informacije, naglasio je kninski gradonačelnik Marko Jelić, istaknuvši trenutačnu dobru suradnju sa državnim institucijama.

Na današnjem je skupu izabran novi predsjednik Predsjedništva Udruge nezavisnih - to je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, koji je rekao da će se u idućem razdoblju napraviti platforma na kojoj će surađivati lokalne zajednice međusobno, ali i sa državom.

Osim ministra Butkovića, koji je nezavisnima predstavio strateške projekte na kojima radi njegovo ministarstvo, državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, nazočnima je predstavio aktivnosti koje imaju za cilj restrukturiranje kako Ministarstva tako i HTZa, a s ciljem ravnomjernog razvoja turizma u cijeloj zemlji.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.