Hrvatski radio

Radio Knin

Narodna knjižnica Knin obnavlja scensku kulturu grada

23.01.2023.

14:02

Autor: Radio Knin

Mala kazališna scena

Mala kazališna scena

Foto: scokaric / HRT

Ministarstvo kulture i medija odobrilo je projekt Narodne knjižnice – Knin Opremanje prostora za kazališne predstave i predstavljanja knjiga. Knjižnici je odobren iznos koji je i tražila, a to je 3.981,68 eura. Ukupna vrijednost projekta je 5.719,025 eura, a ostatak od 1.737,34 eura osigurat će knjižnica iz vlastitih sredstava.

Osigurani novac namijenjen je za kupnju pozornice i sjedalica za prostor u podrumu zgrade Veleučilišta koji će postati Mala kazališna scena Narodne knjižnice – Knin. U tom prostoru će knjižnica, njen osnivač Grad Knin te kninske ustanove i udruge koje se bave kulturom moći organizirati kazališne predstave, književne večeri i koncerte klasične glazbe. Partneri na projektu knjižnici su Kninski muzej, Pučko otvoreno učilište Knin, Turistička zajednica grada Knina, Udruga Atribut i Udruga Porta.

Ministarstvo kulture je u okviru programa gradnje i opremanja infrastrukture odobrilo 279 projekata, a odbilo njih 270. Projekt je knjižnica aplicirala Ministarstvu kulture i medija u okviru Programa gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture za 2023. godinu.

Ravnatelj Ivica Šimić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.