Hrvatski radio

Radio Knin

Nastavak i završetak 23. sjednice kninskog Gradskog vijeća

10.05.2019.

10:25

Autor: Dragan Gligora

Nastavak i završetak 23. sjednice kninskog Gradskog vijeća

Nastavak i završetak 23. sjednice kninskog Gradskog vijeća

Foto: - / -

Jučer je nastavljena i završena 23. sjednica Gradskog vijeća, na čijem je dnevnom redu sveukupno bilo čak 27 točaka. Između ostaloga, usvojene su Odluke o izmjenama i dopunama GUP-a, a donosen je i Plan zaštite od požara za područje grada Knina.

 

U nastavku 23. sjednice usvojen je prijedlog odluke o izmjenama i odlukama o rapoređivanju sredstava iz gradskog proračuna za financiranje političkih stranaka i vijećnika, a nakon toga usvojen je i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Narodne knjižnice Knin.

Pročelnik Ivica Brčina zatim je obrazložio i dao na usvajanje Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama GUP-a i prijedlog Odluke o izradi i izmjeni dopuna Prostornog plana uređenje grada Knina. I ovi prijedlozi su usvojeni bez rasprave.

Također je donesen i Plan zaštite od požara za područje grada Knina, a izvjestitelj je bio zamjenik gradonačelnika Marijo Ćaćić.

Na kraju sjednice uslijedila su vijećnička pitanja. Marinko Tokmakčijo (HDZ) postavio je tri pitanja. Najprije su ga zanimali radovi koji se sada odvijaju kod križanja IV. Gardijske brigade i Trpimirove kao i na križanju kod Mihovila. Odgovorio mu je pročelnik Brčina: Radovi na križanju Trpimirove i IV. Gardijske izvode se u sklopu IPA projekta - saniraju se oštećenja i nepravilnosti na instalacijama. Radovi bi trebali biti gotovo do kraja svibnja.

Na križanju kod Mihovila, kako je kazao Brčina, produžuje se nogostup i obilježava pješački prijelaz. Na tom prostoru bit će napravljeno autobusno ugibalište i postavljena javna rasvjeta, a ugradit će se i rešetke za oborinske vode. Radovi bi trebali završiti za tri mjeseca.

Tokmakčija je pitao i zašto nije u funkciji fontana na Trgu Ante Starčevića. Fontana nije u funkciji zbog oštećenja podloge, odgovorio je Brčina, i dodao kako je već naručen troškovnik za njenu sanaciju.

Posljednje pitanje uputio je Robert Marić (HDZ). On je rekao kako 1. svibnja, prilikom obilježavanja napada na Potkonje i Vrpolje interijer u ckvici sv. Barbare na tvrđavi, gdje je služena misa, nije odgovarao događaju događaju takve vrste, jer su u prostoru crkve bili izloženi eksponati izložbe dizajna. Gradonačelnik Marko Jelić rekao je kako crkva sv. Barbare uglavom služi kao izložbeni prostor, a tek povremeno kao sakralni. Bez obzira na to, Jelić je naglasio kako prilikom sljedećih obilježavanja treba ukloniti sadržaje koji nisu primjereni obilježavanju takvih obljetnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.