Hrvatski radio

Radio Knin

Nema novooboljelih u županiji. Ukida se karantena za Murter

18.04.2020.

11:48

Autor: Lidija Grubišić

Nema novooboljelih u županiji. Ukida se karantena za Murter

Nema novooboljelih u županiji. Ukida se karantena za Murter

Foto: - / -

Od jučer nema novih pozitivnih nalaza, tako da je na današnji dan na području Šibensko-kninske županije ukupno 81 osoba zaražena koronavirusom, priopćio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

"Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, a dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od počeka epidemije do danas imamo 18 ozdravljenih osoba.

 

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje su 467 osoba, od čega je 310 kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 383 osobe. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera.

 

Prema mišljenju epidemiologa, trenutna situacija u Murteru, vezano za obolijevanje od bolesti COVID-19 ocjenjuje se kao dobra. Od početka epidemiološke obrade u Murteru imali smo 28 oboljelih osoba, 162 osobe pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije u trajanju 14 dana, od kojih je trenutno 12 aktivnih. Od  zadnje novooboljele osobe, koja nije bila poznati kontakt oboljele osobe, niti je bila pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom, prošlo je 9 dana. U međuvremenu se razbolio obiteljski kontakt navedene osobe, što nije neočekivano.

 

Dana 15. i 16. travnja 2020. testiralo se još dvije skupine ljudi u Murteru, kako bi epidemiolozi provjerili ima li nekontroliranog širenja bolesti u općoj populaciji. Po pristiglim nalazima danas, 18. travnja 2020., a koji su svi negativni, epidemiolozi su zaključili da nema potrebe za produljenjem karantenskih mjera za mjesta Murter i Betina. Karantenske mjere za naselja Murter i Betina koje su na snazi od 25. ožujka 2020. godine se ukidajus današnjim danom".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.