Hrvatski radio

Radio Knin

Nema novozaraženih u Šibensko-kninskoj županiji

27.04.2020.

13:01

Autor: Lidija Grubišić

Nema novozaraženih  u Šibensko-kninskoj županiji

Nema novozaraženih u Šibensko-kninskoj županiji

Foto: - / -

Na području naše županije nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih i dalje 86, a oporavilo se 37 osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

 "Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 5 pacijenata od kojih je jedna osoba i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 91 osoba, od čega je 60 kontakt s oboljelim od COVID-19.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

 

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije i dalje koordinira i doprema zaštitnu opremu svim zdravstvenim ustanovama na području županije. Iz vlastitih proračunskih sredstava dosada je utrošeno 250 tisuća kuna za nabavku zaštitne opreme za zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi na području županije. Uz opremu nabavljenu iz vlastitih proračunskih sredstava, Stožer doprema i raspoređuje i opremu koju osigurava Nacionalni stožer RH i Krizni stožer zdravstva. Ističemo da je riječ o dostatnim količinama zaštitne opreme u zdravstvenim ustanovama, te u tom dijelu nema poteškoća.

 

Stožer civilne zaštite ŠKŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku", stoji u priopćenju Županijskog stožera. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.