Hrvatski radio

Radio Knin

Neovlašteno posjedovanje oružja i eksploziva

14.07.2016.

12:36

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na predjelu Lozovca, na otvorenom prostoru, policija je pronašla i izuzela 13 bombi, 10 mina, 10 upaljača za mine, 1 tromblon, 2 zolje, 36 kapisli, 14.5 kg eksploziva, 70 m štapina, 5 okvira s jednim nožem za automatsku pušku i 318 komada raznog streljiva.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je arsenal neovlašteno posjedovao 51-godišnjak.
Protiv osumnjičenog 51-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Prenosimo policijski poziv građanima:

Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Također podsjećamo građane, koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim. Apeliramo na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično. Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

7 dana

Zamućenje vode

Čaša vode