Hrvatski radio

Radio Knin

Nevrijeme potopilo šibensko područje

15.10.2015.

11:22

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima izazvalo je bujice na šibenskom području, nosile su sve pred sobom - kontejnere za smeće, čak i teške kamene kocke s cesta, a u Vodicama i Tribunju i dijelove zidova.

Županijski centar 112 primio je više od 500 poziva za intervencije zbog poplavljenih objekata. Na ulicama Vodica vode je bilo i do pola metra. Mnogi su ostali bez struje. U samo dva sata na šibenskom je području palo više od sto litara kiše po četvornome metru.

Pune ruke posla imali su vatrogasci, više od 500 intervencija, a cijelu noć ispumpavali su vodu iz podruma i poplavljenih objekata te sanirali štetu.

Razmjeri i posljedice poplave u Vodicama i Šibeniku tek će se danas moći procijeniti. Srećom, kiša je malo popustila. No i dalje ostaje preporuka da se voda prokuhava i taloži prije uporabe.

Doznajemo da je i otok Murter bio odsječen od kopna jer je cesta bila potpuno pod vodom. Razorne bujice i u Vodicama i Tribunju, gdje su odnijele dijelove zidova. Prema neslužbenim informacijama, u samo dva sata palo je više od sto litara kiše po četvornome metru. 

Osim na šibenskome području obilne kiše bilo je i u mnogim drugim krajevima. U posljednja 24 sata u nekim je mjestima palo više od 100 litara kiše po četvornome metru. To su Gospić, Karlobag i Delnice - pokazuju službeni podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda. Sve službe u Karlovcu su u pripravnosti zbog mogućih poplava, tisuće vreća s pijeskom trebale bi izdržati vodostaj od 8 metara. U pripravnosti su i sve službe u Sisačko-moslavačkoj županiji. Vodostaji Kupe, Save i Odre opadaju pa nema razloga za paniku, tvrde u kriznom stožeru.

 
 
 
 
 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.