Hrvatski radio

Radio Knin

Nezaposlenost u Kninu porasla za 11,2%

12.11.2015.

16:25

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nezaposlenost i dalje nezaustavljivo raste. Krajem listopada u Šibensko-kninskoj županiji nezaposlene su 7022 osobe, što je čak 17,5% više nego prethodnog mjeseca. Broj nezaposlenih povećan je u svim ispostavama, a najviše u Vodicama i to za 32%.

Posao u Šibeniku traži 3385 osoba, dok u Kninu 2121. Nezaposlenost je u ovom gradu porasla za 11,2%, a na burzu rada prijavilo se novih stotinjak kninjana. Inače, u cijeloj županiji u evidenciju nezaposlenih novoprijavljenih je 1650 osoba, čak 60% više nego u rujnu. Najviše ih je došlo izravno iz radnog odnosa, a gledano po djelatnostima prednjači djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, a potom trgovačka djelatnost.

Što se tiče zapošljavanja, Zavod je prošloga mjeseca zaprimio samo tristotinjak potreba za radnicima, skoro 40% manje u odnosu na prethodni mjesec. Najtraženiji su bili odgojitelji, medicinske sestre, učitelji i ekonomski službenici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.