Hrvatski radio

Radio Knin

Njemački glazbenik posjetio djecu u udruzi sv. Bartolomej

02.06.2015.

14:55

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kninsku udrugu sv. Bartolomej, koja skrbi o osobama s posebnim potrebama, danas je posjetio Tom Palme, glazbenik iz Njemačke. Korisnici su ga dočekali pjesmom I plesom, a u udruzi se nadaju I dugoročnojoj suradnji.

Za posjet je zaslužna  kninska  Udruga za obrazovanje I znanost, koja već  već dulje vrijeme korisnicima  udruge  sv. Bartolomej,  pomaže u učenju I svladavanju školskog gradiva.  Želeći proširiti tu suradnju, organizirali su danas   posjet mladog  njemačkog glazbenika Toma Palmea, kaže Nadana Jelić predsjednica  udruge za obrazovanje

Tom Palme već ima iskustva u radu s djecom s posebnim potrebama, jer na ovakav način  djeluje i u jednoj njemačkoj udruzi na sjeveru Bavarske. Danas u Kninu, jezik nije bio prepreka.   Djeca su, zajedno sa svojim gostom plesala I pjevala negovu pjesmu " Aus Afrika".

"Ovo je ogledan primjer kako bi trebale surađivati udruge civilnog društva",   kaže predsjednik Upravnog odbora udruge sv. Bartolomej, Vlado Arežina, ističući kako je briga  za djecu s posebnim potrebama, osnovni  cilj udruge, a njemačka iskustva svakako su dobro došla.

U tom smislu,  suradnja s kninskom  udrugom za obrazovanje, te preporuke, ideje I kontakte koje ima mladi njemački glazbenik,   mogu biti od velike pomoći, zaključuje Arežina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.