Hrvatski radio

Radio Knin

Nova linija u šibenskom IMPOL-TLM-u

08.05.2019.

15:49

Autor: Dragan Gligora

Nova linija u šibenskom IMPOL-TLM-u

Nova linija u šibenskom IMPOL-TLM-u

Foto: - / -

U šibenskom Impol - TLM-u puštena je u pogon nova linija Salico, koja predstavlja proširenje proizvodnog programa Hladne valjaonice te omogućava proizvodnju novih proizvoda namijenjenih industrijskim kupcima i specijaliziranim tržištima u automobilskoj i avio industriji.

Slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek rekao je kako je današnje otvaranje novog pogona u Impol-LMU još jedan pokazatelj važne gospodarske suradnje Hrvatske i Slovenije.

Sljedeća investicija koju Impol planira u Šibeniku već je prijavljena hrvstkom ministarstvu gospodarstva, rekao je državni tajnik Mario Antonić.

Iako se ponajviše govori o šibenskom procvatu turizma, 36 posto ukupnih financijskih prihoda u Krešimirovu gradu čini gospodarstvo, a 17 posto turizam. Upravo ova nova ulaganja u tvornicu aluminija konkretno potvrđuju daljnji goapodarski razvoj, rekao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Vrijednost navedenog projekta iznosi 6, 5 milijuna eura, a Impol je bez ove investicije u Šibeniku do sada uložio više od 100 milijun eura. Slovenska tvrtka uskoro planira izgraditi i novu ljevaonicu blokova najviših kvaliteta. Procijenjena vrijednosti ulaganja je oko 22 milijuna eura, a početak proizvodnje planiran je početkom 2021. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.