Hrvatski radio

Radio Knin

Nove prijevare na internetu!

24.05.2023.

10:41

Autor: HRT

policija

policija

Foto: Grubišić / HRT

U Policijskoj postaji Šibenik dovršena su dva kriminalistička istraživanja za kaznena djela računalne prijevare.

Policijsko izvješće:

- Tijekom prosinca 2022.g. putem internetske prodaje i oglasnika sa sjedištem u Hrvatskoj, 23-godišnjak je naručio i bankovnom karticom platio Playstation u vrijednosti 386 eura. Naknadno je oglas skinut sa stranice, a naručeni predmet nije nikad stigao na adresu. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je počinitelj 20-godišnji latvijski državljanin protiv kojeg je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. 


- U ožujku 2023.g. tvrtka sa sjedištem u Šibeniku je primijetila kako im je 16. ožujka s bankovnog računa skinut iznos od 10.000 eura za određeno plaćanje dok tog dana nisu imali nikakve transakcije putem interneta. Naknadnim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je počinitelj 28-godišnjak koji je prebacio novčana sredstva na račun u Njemačkoj i protiv kojeg je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Dovršeno je  i kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom osumnjičenim za nedozvoljenu trgovinu


Provedenim kriminalističkim istraživanjem od 23. svibnja u Šibeniku, koje je temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku uključivalo i pretragu stana i drugih prostorija kojima se osumnjičenik koristi, pronađeno je ukupno 191,14 kilograma rezanog duhana bez zaštitne markice Ministarstva financija kao i manja količina novca.


Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.