Hrvatski radio

Radio Knin

Novi sastanak zbog stambene problematike

25.04.2017.

13:42

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog stambene problematike u Kninu, sinoć je održan još jedan sastanak hrvatskih branitelja, s kojeg je zatraženo da se u rješavanje problema uključi predsjednik Vlade Andrej Plenković. Izostane li odgovor ili bude negativan, najavljuje se prosvjed.

Posljednji sastanak s predstavnicima Ureda za stambeno zbrinjavanje bio je prije tri mjeseca. 
Trebali su ponovno doći prije Uskrsa, ali nisu. Na dopis iz udruge Prvi hrvatski redarstvenik odgovorili su da rade svoj posao, a na najavu prosvjeda zamolili za strpljenje. 

Tomislav Čolak, predsjednik županijske podružnice udruge Prvi hrvatski redarstvenik


Na početku cijele priče o stambenom zbrinjavanju, Grad Knin je imao 2044 stana i 800 kuća. Do sada je riješeno oko 2 tisuće stambenih jedinica, 80 posto darovnicama hrvatskim braniteljima. Preostali, neriješeni, slučajevi, zapeli su u birokraciji. Kraj se ne nazire, strpljenja više nemaju. Osim toga, branitelji koji još nisu dobili darovnicu i dalje ne smiju imati ništa na sebi. Naslijede li nekretninu ili je kupe, zakonski, gube pravo na stan u kojem, većina njih, živi skoro već 22 godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

8 dana

Zamućenje vode

Čaša vode