Hrvatski radio

Radio Knin

Novih 10 milijuna bespovratnih kuna stiže u Knin

12.06.2019.

21:07

Autor: Nives Hladnić

Novih 10 milijuna bespovratnih kuna stiže u Knin

Novih 10 milijuna bespovratnih kuna stiže u Knin

Foto: - / -

Prihvaćen su projekti za jačanje gospodarskih aktivnosti i poboljšanje infrastrukture. Ugovore je, uoči sutrašnjeg Dana Grada, u Knin donijela ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Sedam ugovora potpisali su poduzetnici za projekte kojima će sačuvati 39 radnih mjesta i otvoriti novih15. Od 12 milijuna kuna, koliko vrijede, 10 milijuna su bespovratni europski novci. 

Gradonačelnik Marko Jelić potpisao je ugovore za dva projekta iz Intervencijskog plana, vrijednosti gotovo 9 milijuna kuna.

Knin na raspolaganju ima 22 milijuna eura iz europskih fondova za Intervencijski plan. Godinama se o njemu priča, sada je došlo vrijeme za potpisivanje ugovora, kazala je ministrica Gabrijela Žalac.

Knin je jedan od pet pilot gradova za provedbu Programa regeneracije na ratom pogođenim područjima. Svojim Intervencijskim planom definirao je projekte koje planira provesti do 2023. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.