Hrvatski radio

Radio Knin

Novinari Srednje škole Lovre Montija

09.02.2022.

18:07

Autor: Radio Knin

S.Š. Lovre Montija

S.Š. Lovre Montija

Foto: scokaric / HRT

Učenici Srednje škole Lovre Montija udružili su snage s kolegama iz drugih zemalja kako bi promicali medijsku pismenost i pozitivne vijesti.

Povezali su se preko platforme eTwinning s učenicima iz Francuske, Turske i Španjolske te, uz pomoć svojih nastavnica Marijane Mijat i Nade Jakovčević, uredili, snimili i montirali informativnu emisiju s dobrim vijestima iz našeg kraja.

Humanitarne akcije, pošumljavanje Promine, sportski uspjesi, otvaranje novih proizvodnih pogona i udomljavanje životinja teme su kojima su se bavili novinari Srednje škole Lovre Montija. Nina Mirčić ide u treći razred Opće gimnazije, a na ovom projektu je mnogo naučila:

Učenica Nina Mirčić

Ovakvi projekti učenicima i nastavnicima nude priliku da izađu iz okvira nastave i da na kreativniji način uče o zadanim temama, kaže profesorica psihologije Marijana Mijat koja je u projekt uključila i Srednju školu Ivana Meštrovića iz Drniša. Mnogo je zanimljivih lokalnih vijesti koje mogu pozitivno utjecati na naše mentalno zdravlje:

Profesorica Marijana Mijat

Važno je podržati učenike u onome što vole, smatra profesorica hrvatskog jezika Nada Jakovčević, a bogat izbor izvannastavnih aktivnosti jedan je od načina na koji nastavnici to i čine.

Projekt Some good news učenicima omogućava usavršavanje engleskog jezika, susrete s vršnjacima iz drugih zemalja, ali i međusobno druženje. No, najveća je njegova vrijednost u tome što je djeci pozornost usmjerena na dobre vijesti koje su, smatra profesorica Jakovčević, nepravedno zanemarene:

Profesorica Nada Jakovčević

Emisija sa samo dobrim vijestima, koja je objavljena na stranicama Srednje škole Lovre Montija, potvrdila je da je i u vrijeme pandemije moguće provoditi vrijedne projekte.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.