Hrvatski radio

Radio Knin

O incidentu u Ramljanima Donjim

10.08.2022.

15:47

Autor: Nives Hladnić

Policija

Policija

Foto: HRT / HRT

Šibensko-kninska policija osumnjičila je petero hrvatskih i jednu srpsku državljanku za kaznena djela prijetnje, nanošenje teških i lakih tjelesnih ozljeda, kao i za remećenje javnog reda i mira. Epilog je to sukoba koji se dogodio u ponedjeljak navečer u blizini Knina. 

Kninjani su ga doživjeli kao međunacionalni sukob, dok izabrani predstavnici hrvatskog i srpskog naroda smiruju tenzije.

Sukob je počeo kao nesuglasica u prometu, vrijeđanje i šamaranje 13-godišnje djevojčice na cesti od Drniša prema Kninu, a nastavio se u obližnjim Ramljanima Donjim, u dvorištu kuće, gdje je eskalirao s prijetnjama te završio s tjelesnim ozlijedama.


Kada su ozlijeđena djevojčica i njezina starija sestra ispričale što im se dogodilo, njihov otac i brat krenuli su u Ramljane, gdje je u dvorištu obiteljske kuće došlo do obostranih prijetnji. Otac je odgurnuo ženu, a domaćini su tjelesno napali sina i teško ga ozlijedili.

Policija je istragu događaja zaključila sa 4 kaznene i 2 prekršajne prijave. U narodu, međutim, priča je jednostavnija – Srbi na odmoru napali Hrvate

Kninjani

O slučaju su se oglasili i kninski branitelji, suborci revoltiranog oca.

Ante Anić Kremić:


predstavnik Koordinacije braniteljskih udruga Grada Knina

Politička predstavnica srpskog naroda, potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga osudila je svaki oblik govora mržnje i nasilnog ponašanja bez obzira s koje strane dolazio 

Anja Šimpraga

Incident je komentirao i kninski gradonačelnik Marijo Ćaćić 

kninski gradonačelnik

Dodajmo kako je otac napadnute djevojčice policijski službenik. Zbog sudjelovanja u ovom događaju udaljen je iz službe do daljnjega, bez obzira što se u to vrijeme nalazio izvan službe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.