Hrvatski radio

Radio Knin

Obilježen Dan Doma za starije i nemoćne Knin

30.09.2022.

18:09

Autor: Radio Knin

Obilježavanje Dana Doma za starije i nemoćne

Obilježavanje Dana Doma za starije i nemoćne

Foto: scokaric / HRT

Prvi dan listopada obilježava se kao Međunarodni dan starijih osoba. Ove godine dan ranije u Domu za starije i nemoćne Knin održan je prigodni program u sklopu kojega su obilježili i dan svoje ustanove.

Dom neprestano radi u punom kapacitetu te skrbi o sedamdeset dvoje korisnika. Na listi čekanja je sto sedamdeset osoba, a one u Dom mogu temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb ili temeljem ugovora. U Domu ih čeka potpuna skrb, a o njima brinu trideset dva zaposlenika, koji su i sami ovo ljeto sudjelovali u uređenju prostorija, u što je uloženo 250 tisuća kuna, istaknula je ravnateljica Cecilija Tolo:

Ravnateljica Cecilija Tolo

U sklopu prigodnog program obilježavanja Dana Doma za starije i nemoćne korisnicima su uručene nagrade za najurednije sobe, a prvonagrađena je Marija Runje:

Prvonagrađena Marija Runje

Baka Marija Runje s nagradama

Baka Marija Runje s nagradama

Foto: scokaric / HRT

Oni su brinuli o nama, a sad je red da mi brinemo o njima. Briga o slabijima znak je visokog civilizacijskog dosega, poručio je na obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba župan šibensko-kninski Marko Jelić:

Župan Marko Jelić

Nakon prigodnog programa u Domu za starije i nemoćne uslijedilo je druženje uz domjenak i glazbu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

8 dana

Zamućenje vode

Čaša vode