Hrvatski radio

Radio Knin

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

18.11.2019.

11:50

Autor: Dragan Gligora

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Foto: - / -

Molitvom i paljenjem svijeća jučer je u Kninu obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Obilježavanje je započelo paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici, a nastavljeno svetom misom, kolonom sjećanja i molitvom za pokojnike kod Spomenika Hrvatske pobjede na Trgu Ante Starčevića.

Nakon paljenja svijeća u Vukovarskoj ulici održana je sveta misa u Gospinoj crkvi, nakon čega se formirala kolona sjećanja koja se uputila prema Trgu Ante Starčevića. Ispred spomenika, uz paljenje svijeća i molitvu za pokojne, odana je počast poginulim braniteljima Vukovara i svim ostalim žrtvama agresije na Vukovar i Škabrnju te svim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. Molitvu je predvodio gvardijan fra Josip Gotovac.


Unatoč lošem vremenu kod spomenika hrvatske pobjede okupio se velik broj Kninjana svih generacija, koji su paljenjem svijeća i molitvom odali počast žrtvama.


Nakon održane komemoracije kod Spomenika pobjede na Trgu Ante Starčevića zapaljene su i baklje u čast svima koji su dali život za domovinu. Stotine Kninjana, kao i svake godine, vlakom i autobusom navečer su otišli u Vukovar gdje se danas obilježava 28. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.