Hrvatski radio

Radio Knin

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

25.11.2020.

14:38

Autor: Lidija Grubišić

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Foto: - / -

Međunarodni je dan borbe protiv nasilja nad ženama kojemu je cilj podizanje svijesti o važnosti nulte tolerancije na nasilje. Ovo je jedno od najraširenijih oblika kršenja ljudskih prava u svijetu koje se manifestira kao fizičko, seksualno i psihičko nasilje.

 

Žrtvama obiteljskog nasilja u Kninu psihološko savjetovalište pruža udruga ZvoniMir koja je o tome informirala građane dijeleći promotivne materijale. Savjetovalište vodi psihologinja Marija Prpa koja kaže da je obiteljsko nasilje dosta prisutno i u Kninu, no pravu statistiku nemaju jer žrtve često ne prijavljuju nasilnika. Upravo se zbog toga na Međunarodni dan borbe protiv nasilja u obitelji želi ukazati na važnost prepoznavanja i prijavljivanja svakog oblika nasilja. Udruga odnedavno radi i sa djecom žrtvama obiteljskog nasilja, a isto tako i sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Daje im  emocionalnu podršku i sve informacije o njihovim pravima te omogućuje pratnju na sud i druge institucije kao osobe od povjerenja.

Sve informacije o radu savjetovališta građani mogu dobiti na adresi udruge Domagojeva 12 ili na e-mail savjetovaliste@gmail.com.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.