Hrvatski radio

Radio Knin

Obiteljski dan u Domu za starije u Oklaju

17.06.2016.

15:08

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dom za starije osobe Oklaj danas je ugostio obitelji svojih korisnika, na drugom Obiteljskom danu. Bila je to prilika za međusobno upoznavanje i druženje, ali i za dodjelu priznanja najaktivnijim članovima.

Lani su prvi put djelatnici oklajskog Doma proslavili Obiteljski dan. Kako su reakcije bile odlične, i ove godine ponovili su druženje. Uz riječi hvale ustanovi i zaposlenicima, čule su se i primjedbe na broj radnika. 
Svjesna je toga i ravnateljica Cecilija Tolo. Imaju 35 zaposlenih, a prema pravilima i stanju korisnika, trebali bi oko 50. Čekaju, kaže, da se ukine zabrana zapošljavanja.

U proteklih godinu dana Dom je nabavio novu opremu vrijednu oko 120 tisuća kuna, a ljetne vrućine korisnicima će olakšati i novi klima uređaji. Sada im je najpotrebnije kombi vozilo. 

Prosječna starost korisnika Doma u Oklaju je 85 godina. Njih 16 stariji su od 90 godina, najstarija ima 97. I svi su na neki način uključeni u različite aktivnosti, pa za to i nagrađeni.

U Domu je 86 kreveta. Postoji mogućnost za još 20, u potkrovlju zgrade, ali je to proširenje na čekanju otkako je ustanove. Šteta, jer bi se u tom slučaju, zaposlilo još 20-ak radnika, a sigurno bi se smanjila i lista čekanja, na kojoj je trenutačno 125 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

7 dana

Zamućenje vode

Čaša vode