Hrvatski radio

Radio Knin

Odgođena dodjela ključeva stanarima u Domagojevoj ulici

18.05.2017.

14:45

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dodjela ključeva stanarima u Domagojevoj ulici, koja je bila najavljena za danas, odgođena je iz tehničko-organizacijskih razloga. U međuvremenu su predstavnici Državnog Ureda za stambeno zbrinjavanje, održali još jedan sastanak s hrvatskim braniteljima koji još nemaju riješeno stambeno pitanje.

Iako im je i ovaj put obećano da će im stambeno pitanje biti uskoro riješeno, branitelji koji godinama čekaju stan, nisu sigurni hoće li se ta obećanja uskoro i obistiniti. Krešimir Andrić nada se da će nakon deset godina podstanarstva ove godine dobiti stan, ali ipak upozorava na niz nepravilnosti u dodjeli stanova.

U sličnoj je situaciji i Pavo Šipić, koji se, kako kaže, u ovih deset godina, naslušao praznih obećanja, pa nakon sastanka s predstavnicima ureda za stambeno zbrinjavanje nije bio previše optimističan.

Načelnik sektora za upravljanje stambenim jedinicama Petar Mrkonjić nije nam dao izjavu poslije sastanka s braniteljima, koji i dalje tvrde da u Kninu ima praznih stanova i da u dodjelama ima nepravilnosti. Nije nam poznat ni točan broj stanova koji će biti dodijeljeni do kraja godina, ali neslužbeno se govori o četrdesetak stanova. Podsjećamo da je ravnatelj Državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, prilikom dodjele ključeva za zgradu u Senjaku, rekao kako će se u Kninu ove godine sveukupno dodijeliti 150 stanova, što je, kako je kazao, u Hrvatskoj apsolutni rekord.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.