Hrvatski radio

Radio Knin

Određen istražni zatvor 52-godišnjaku koji je pijan želio naplatiti dug

06.02.2019.

14:29

Autor: Lidija Grubišić

Pixsell

Pixsell

Foto: - / -

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 52-godišnjak zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protupravne naplate u pokušaju, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kako je izvijestilo Državno odvjetništvo, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 2. veljače u Kninu, u alkoholiziranom stanju došao u obiteljsku kuću oštećenog da bi od njega naplatio dug u iznosu od 31.000,00 kuna. Vikao je i psovao pa ga je oštećenik izveo iz kuće. Potom se odvezao do kuće u kojoj boravi i uzeo automatsku pušku s četiri pripadajuća spremnika ispunjena streljivom. Nakon nekoliko sati se vratio , repetirao pušku i ispalio jedno streljivo kroz balkonska staklena vrata kroz koja je prethodno ušao oštećenik, a drugo kroz prozor kuće ,pogodivši televizor i šank. Ispalio je još nekoliko metaka u zrak, a nakon što mu se puška zaglavila pobjegao je s mjesta događaja bez traženog novca. Osnovano se sumnja i da je 2. veljače 2019. u kući u kojoj boravi u Otonu, protivno odredbama Zakona o oružju, držao automatsku pušku s četiri pripadajuća spremnika ispunjena streljivom, malokalibarsku pušku s dvadeset komada pripadajućeg streljiva, kao i poluautomatsku pušku.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage te je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.