Hrvatski radio

Radio Knin

Održan Adventski sajam-odlična posjećenost

14.12.2013.

13:44

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Organizator LAG Dinara 1831

Na Novoj tržnici u Kninu održan je Adventski sajam, prvi u organizaciji Lokalne akcijske grupe ,LAG "Dinara 1831". Svoje proizvode predstavio je danas velik broj izlagača uključenih u ovaj LAG, a   dolaze kako iz grada Knina  tako i iz susjednih općina, Biskupije, Civljana, Ervenika, Kijeva i Kistanja.

Bio je ovo jedan od najposjećenijih sajmova  u Kninu na kojem su posjetitelji mogli kušati  delicije ovoga kraja, od svježeg kravljeg sira i sira iz mišine, pršuta do domaćih kolača. Nije nedostajalo adventskih vijenaca, božićnih ukrasa , ali i autentičnih suvenira, poput kamenih kućica i bunara, tkanih torbica i ostalih radova s motivima Dalmatinke zagore. Većinom su to bili izlagači koji redovito nastupaju na sličnim manifestacijama, no danas su  građani ipak mogli vidjeti i neke nove. Među  njima su i  učenici Srednje škole Lovre Montija  koji se školuju za pomoćnog cvjećara i poljoprivrednog tehničara . Njihovi radovi, božićni ukrasi i aranžmani ,  svakako su bili vrijedni pažnje isto kao i radovi djece uključenih u  nedavno osnovanu udrugu Čarobni svijet.  

Predsjednica LAG-a "Dinara 1831" Anka Matić prezadovoljna je odazivom kako izlagača tako i posjetitelja. "Ovo je prva promocija operativnog razvoja grada Knina i susjednih općina . Na sajmu sudjeluju sve relevantne institucije, udruge, TZ, mala obiteljska gospodarstva,  kojima je cilj ,svojim proizvodima i radom, promovirati ruralni razvoj ovog kraja. Želimo da Strategija ruralnog razvoja bude uključena u Nacionalnu strategiju razvoja", istaknula je Anka Matić.

 

Poslušajte dio atmosfere s Adventskog sajma:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.